SoanBai123 – Giáo án điện tử – Soạn bài Online  »  Tiếng Anh Lớp 10   »   Bài tập Tiếng Anh 10 – Unit 9

Bài tập Tiếng Anh 10 – Unit 9

Rate this post

Bài tập Tiếng Anh 10 – Unit 9

Bài tập Tiếng Anh 10 – Unit 10

SUBJECTIVE PRACTICE TEST OF UNIT 9

Choose the word that has the underlined (letters) pronounced differ­ently from the others.

  1. A. gulf                       B. surface                        C. submarine           D. current
  2. A. ocean                   B.undersea                     C. beneath                D. deep
  3. A. poor                     B.tour                              C. actual                   D.group
  4. A. tiny                      B.device                          C. krill                       D.migrate
  5. A. think                    B.depth                           C. further                  D.breath

Choose theword whose main stress is placed differently from the others.

  1. A. maintain               B. marine                          C. challenge            D. device
  2. A. investigate            B.information                  C. submarine            D. independent
  3. A. organism               B. environment                  C. temperature         D. satellite
  4. A. carnivore              B. entrapment                    C. technology           D. Atlantic
  5. A. secret                  B. ocean                            C. migrate               D. herbicide

Choose the word or phrase that could best explain the underlined word or phrase.

11.If modern technology did not exist, we would never have such precious information.

  1. valuable               B. precise                   C.confidential           D. detailed

12.Some marine animals are dangerous to humans.

  1. living in the mountain                            B. living in the ocean
  2. living in the forest                                  D. living in the house

13.The floor was covered in tiny pieces of paper.

  1. unimportant         B. many                      C. very large                D. extremely small

14.Sperm whales and sharks are carnivores.

  1. animals that live in the sea                    B. animals that only eat plants
  2. fish that aren’t born from eggs              D. animals that eat meat
Bài tập Tiếng Anh 10 – Unit 9

Bài tập Tiếng Anh 10 – Unit 9

15.We enjoyed the warm water of the Gulf of Thailand.

  1. a small sea
    B. a large area of sea that is partly surrounded by land
  2. a part of the sea enclosed by a wide curve of the shore
  3. a large area of water surrounded by land

16.We had an accidental meeting with an old friend at the party last night

  1. unpleasant           B. unexpected          C.unlucky                  D. unacceptable

17.Whales feed on krill.

  1. tiny shellfish        B. small fish               C.sea plants             D. small animals

18.___________is the variety of different types of plant and animal life in a par­ticular region.

  1. Interaction            B. Herbicide               C.Environment       D. Bio-diversity
  2. There is a large ___________ of animals that live in Nairobi National Park.
  3. vary                        B. various                   C. varied              D. variety

20.Sperm whale population is at risk due to hunting.

  1. in extinction         B. in danger                C.on the decrease    D. in fewness

Bài tập Tiếng Anh 10 – Unit 9

Choose the best option

  1. You’ve been coughing a lot lately. You___________ smoke so much.
  2. shouldn’t                B.can’t                   C. should                      D. can
  3. What would Tom do if he ___________ the truth?
  4. would know          B. has know                  C.knows         D. knew

23.If I ___________ you, I wouldn’t buy that coat.

  1. am                          B.was                           C. were           D.would be
  2. You___________ Mark. You know it’s a secret.
  3. should tell             B. shouldn’t tell            C.couldn’t tell          D. might tell

25.If Lien ___________ a raincoat, she wouldn’t get a cold.

  1. wears                    B. wore                          C. has worn          D. had worn
  2. I’m not an astronaut. If I___________an astronaut, I ___________ my camera with me on the rocket ship.
  3. am/ will take                                           B. were/ would take
  4. were/ had taken                                      D. were/ would have taken

27.If I ___________ in your position, I would not accept her offer.

  1. am                         B.were                          C. would be             D. had been
  2. Tom really___________ go out. He has too much homework to do.
  3. can’t                      B. shouldn’t                  C. would                     D. should
  4. What would you do if you___________ a million dollars?

A.win                         B. won                          C. had won                   d. will win

  1. If you exercised more, you___________ feel better.
  2. don’t                     B. didn’t                        C. will                         D. would

Choosethe underlined part that needscorrection.

  1. Dennisused tosmoking a lot a year ago.

A        B         C                  D

  1. The houseshave beendecorate very beautifully.
    A               B            C                     D

33.Both you or I have to help weak students of our class.

A      B                 C                 D

34.If I pass this exam, I would go to the university next September.

A      B                        C                                  D

  1. My car, that I have ownedfor five years, is a Ford.

A            B       C                           D

  1. He left her house in a hurry without to say goodbye to us.

A                   B                         C                     D

  1. If I had money,I will buy a car.

A           B        C        D

  1. Would you mind lend me your bike untilnext week?

A                    B                       C          D

  1. The match was cancelled due to the weatherwas bad.

A                    B                C            D

  1. Unless weworked harder, we would finish on time.

A                             C                D

Choose the correct option a, b, c or d to complete this, passage.

Dolphinsare known as marine (41) ______they breathe air, they are warm-blood, and they bear live young ones called (42) ______ The size of dolphin is very greatly.(43)______ smallest dolphins are just about 50 kg in weight and 1.2 meters in length (44) ______the largest one can weigh up to 8.200 kg and is 10 meters long.

Dolphins are sociable creatures. They swim together in group known as (45) ______They show great ability in the water. Dolphins are interested (46) ______humans and often rescue people in the sea (47) ______are in danger. They are intelligent creatures and make sounds to (48)_____ with each other. Scientists have studied dolphins (49) _____many years and are now looking into the possibility of dolphins that are able to carry (50) _____ tasks under the sea.

41.A. fish                        B.creatures                 C. mammals              D. life

42.A. babies                   B. calves                      C. young                   D. diets

43.A. A                           B. An                            C. The                     D. And

44.A. when                     B. as                              C. while                    D. since

45.A. currents                B. flocks                       C. herds                     D. teams

46.A. in                           B. at                              C. on                        D. of

47.A. which                    B. whose                      C. when                     D. who

48.A. talk                        B.communicate          C. contact                    D. connect

49.A. in                           B. since                        C. for                         D. during

50.A. out                         B. in                              C. of                           D. with

Đáp Án

  1. B     2.A      3.D      4.C      5.C      6.C      7.A      8.B      9.A      10. C

 

11.A    12.B    13.D    14.D    15.B    16.B    17.A    18.D    19.D    20. B

 

  1. A   22.D    23.C    24.B    25.B    26.B    27.B    28.B    29.B    30. D

 

  1. C   32.C    33.A    34.C    35.A    36.C    37.C    38.B    39.B    40. C

 

  1. C   42.B    43.C    44.C    45.C    46.A    47.D    48.B    49.C    50.A

 

Thảo luận cho bài: Bài tập Tiếng Anh 10 – Unit 9