SoanBai123 – Giáo án điện tử – Soạn bài Online  »  Tiếng Anh Lớp 10   »   Bài tập Tiếng Anh 10 – Unit 12

Bài tập Tiếng Anh 10 – Unit 12

Bài tập Tiếng Anh 10 – Unit 12

Read the following passage and choose the best answer for each blank.

Bài tập Tiếng Anh 10 – Unit 13

NOT FOR JAZZ

We have an old (1) __________ instrument. It is called a clavichord. It was made in Germany in 1681. Our clavichord is (2) __________ in the living- room .It has belonged to our family for a long time. The instrument was bought by my grandfather (3) __________ years ago. Recently it was damaged by a visitor .She tried (4) _________ jazz on it! She struck the keys too hard and two of the strings (5) ____________.My father was shocked. Now we are not allowed to touch it. It is being repaired by a friend of my father’s.

1.A. music                            B. music’s                  C. musical                  D. musician

2.A. placed                           B. set                          C. kept                        D. held

3.A. much                             B.many                      C. number                  D. lots

4.A. play                               B.played                   C. to play                   D. to playing

5.A. broken                          B.breaking                C. were breaking      D. were broken

Read the passage below and choose one correct answer for each question.

Bài tập Tiếng Anh 10 – Unit 12

Bài tập Tiếng Anh 10 – Unit 12

FOLK MUSIC

Pop music has always been influenced by other forms of music. An important form is folk music.

Folk songs are the songs composed and sung by country people .The songs may be hundreds of years old, so nobody knows who originally composed them. Modern music is often music for dancing. In Britain it was
traditionally played with instruments like flute, accordion, etc.

In the 1950s and 1960s the people who wrote songs and played them with acoustic guitars were also called folk singers. The songs were often “protest songs”, complaining of bad things happening in society.

  1. Which form of music is pop music mainly influenced by?

A.classical music                B. folk music             C. jazz            D. rock ‘n’ roll

  1. Who were folk songs composed by?

A.countryside people         B. city people            C. modern musicians      D. old singers

  1. According to the passage, what is modern music often used for?

A.Singing only         B. playing with guitars        C. dancing     D. forming pop music

  1. In the 1956s, what did people play folk songs with?

A.pianos                   B. flutes                     C. drums                    D. guitars

  1. Why are folk songs called “protect songs”?

A.Because they are sung by country people.

B.Because they are hundreds of years old.

C.Because nobody knows who originally composed them.

D.Because they complain about bad things happening in society.

 

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

11.A. answer            B. listen                      C. music                     D. solemn

12.A. business         B.serious                   C.compose                D. easily

13.A. news                B. songs                     C. feelings                 D. delights

14.A. design             B. classical                C. music                     D. museum

15.A. summer           B. suitable                 C. sugar                      D. Sunday

 

Choose the word whose stress pattern is different from the others.

16.A. language         B. solemn                   C. event                      D. rousing

17.A. African           B. Westerner             C. Mexican                D. Vietnamese

18.A. lyrical             B. favorite                 C. emotion                 D. classical

19.A. composer       B. funeral                   C. musician               D. tradition

20.A. entertain         B. joyfulness             C. serious                   C. atmosphere

 

Choose thebest answer to complete these sentences.

  1. Joe: Who are you?

– Sue:_________
A. How do you do?  B. Thank you, Joe    C. Fine, thanks     D. My name is Sue.

  1. Peter: There is no instrument in the house.

– Anne: It doesn’t __________
A. case                       B. worry                     C.make anything     D. matter

  1. Diana: You are going to
    fail your singing test.

– Jess: ___________
A. It’s the same.        B. I don’t care.   C. I’m not mind at all.       D. It makes nothing.

  1. I don’t like this CD. Can
    I have_________?

A.
something else     B. something other   C. something either   D. other thing

  1. Chris: Where do you work?

– Evan: In
a studio.

– Chris:
____________
A. That must be interesting         B.
What for?      C. It is so …   D. When?

  1. “Did you go to the
    concert last night?”

-“______________.”
A. Yes, I like.      B. Yes, I did.     C. No, I don’t    D. No, I’m afraid that I have no time

  1. Nam: Do you
    think that song can reach the top chart this week?

-Minh: _____________
A.
Yes, I think too.   B. Yes, I think so.     C. I like it.          D. Really?

28.
Huong: Hey, I’ve got a poster of that film.

– Van: _______________
A. Where?                 B. Here it is.           C. Oh, I love it.    D. I’ve got to go.

29.
Bill: Would you like to come to my party?

– Jeff: Is your brother going too?

– Bill: _______
A: Yes, certainly.     B. Do you think so?   C. Yes, we are.     D. I’m thinking of it.

  1. Lan: I’ve got a cold.

– Ba: ________
A. Oh dear!                B. My dear!               C. I regret it!         D. Bless you.

 

Choose the best answer

  1. Music in general
    and pop music in particular makes people ______.
  2. excite                    B. exciting                 C.
    excited                  D. excitement
  3. As a nurse, I
    learned to control my ______.
  4. hopes                     B. emotions               C.
    abilities                 D. thought
  5. Folk music
    ______ babies to sleep.
  6. makes                    B. wakes                    C.
    lulls                        D. lets
  7. Music adds
    ______ to the atmosphere of a festival.
  8. sadness                 B. joyfulness             C.
    disappointment    D. happy
  9. Van Cao is one
    of the most well-known ______ in Vietnam.
  10. actors                    B. authors                  C.
    musicians              D. singers
  11. I’ll post the
    card today ______ there on my mother’s birthday.
  12. to get it                  B. in order to get it   C. so as it gets           D.
    so that it gets
  13. Did the teacher
    explain how ______ this problem.
  14. do we solve          B. can we solve         C. to solve                 D.
    solve
  15. ______ is it
    from here to the theatre?
  16. How                       B. How far                 C.
    How long              D. How often
  17. Would you like
    to go out ______ a meal tonight, Joan?
  18. to                            B. with                        C.
    of                            D. for
  19. We started early
    in order ______ miss the first part of the concert.
  20. to not                     B. not for                   C.
    not to                     D. for no

 

Identify the one underlined word or phrase (A, B,
C, or D) that must be changed for the sentence to be correct.

  1. I often
    switch off the heatingfor saving money.

A            B            C           D

  1. Scott Joplin, a well-knownAfrican American piano player, was
    born in 1868 and had died in 1917.                          A                      B                                        C                           D
  2. We gave
    Nick a map so that he will be able to find the way all
    right.

A                         B           C                 D

  1. Do you know
    what kind of music does Minh like?

A            B                C                        D

  1. Perhaps
    mankind’s firstimportance music influence was the songs
    of birds.

A
B                               C                         D

Choose the one correct sentence which is built from
the words provided.

  1. apologize /
    coming / he / me / for / late / telephoned / to.
  2. He telephoned me for apologize to
    coming late.
  3. He telephoned me to apologize for
    coming late.
  4. He apologize me for coming late to telephoned.
  5. He coming to apologize me for telephoned late.
  6. will / do / it /
    this / what / you / if / rain / afternoon ?
  7. If it rains this afternoon what
    you will do?
  8. What will it do if you rains this
    afternoon?
  9. What will you do if it rains this afternoon?
  10. If you do this afternoon what will it rains?
  11. job / to / going
    / the / to / a / are / capital / you / find / it?
  12. Are you going to the capital to
    find a job?
  13. Are you to find a job to the
    capital going?
  14. Are you a job to find going to the capital?
  15. Are you to the capital going to find a job?
  16. why / do / Tam /
    listening / jazz / you / enjoys / to / know ?

A.You know why do Tam enjoys
listening to jazz?

  1. Why do Tam know you enjoys
    listening to jazz?
  2. Do you know why Tam enjoys listening to jazz?
  3. Why Tam know do you enjoys listening to jazz?
  4. often / go /
    concert / how / your / to / do / the / family?
  5. How do your family go to the
    concert often?
  6. How your often family do go to
    the concert?
  7. How go to the concert often your family do?
    D. How often do your family go to the concert?

Đáp Án

1.C
2. C
3. B
4. C
5. D
6. B
7. A
8. C
9. D
10. D
11. C
12. B
13. D
14. B
15. C
16. C
17. D
18. C
19. B
20. A
21. D
22. D
23. B
24. A
25. A
26. B
27. B
28. C
29. A
30. A
31. C
32. B
33. C
34. B
35. C
36. D
37. C
38. B
39. D
40. C
41. D
42. D
43. C
44. D
45. B
46. B
47. C
48.A
49. C
50. D

Thảo luận cho bài: Bài tập Tiếng Anh 10 – Unit 12