SoanBai123 – Giáo án điện tử – Soạn bài Online  »  Ôn thi vào lớp 10: Môn Tiếng Anh   »   Đề thi thử vào lớp 10 môn tiếng Anh năm 2018 có đáp án – Số 8

Đề thi thử vào lớp 10 môn tiếng Anh năm 2018 có đáp án – Số 8

1 (20%) 1 vote

Pick out the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words.

  1. A. bulb                                 B. trust                        C. dump                      D. pull
  2. A. typhoon                           B. roof                         C. flood                       D. moon
  3. A. collapsed                        B. hiked                        C. striped                    D. claimedChoose the best answer among A, B, C, or D that best completes each sentence
  4. …….it was so cold, he went out without a coat.
    A. If                              B. Although                C. Since                       D. However
  5. Ann suggested…….at home at Christmas for a change.
    A. stay                         B. to stay                     C. staying                    D. stayed
  6. Mrs. Brown forgot her raincoat……she got wet.
    A. so                           B. however                  C. because                   D. if
  7. Peter is short. He’s not to be a policeman.
    A. so tall                     B. tall enough             C. quite tall                 D. enough tall
  8. Jupiter spins faster than……planet.
    A. any                         B. any another             C. any others               D. any other
  9. The core of the moon is much smaller, in relation to its size of the planets.
    A. those                      B. than those               C. ones                  D. than are those
  10. …….the stove when you have finished cooking.
    A. Put off                     B. Put out                    C. Put                   D. Put up with
  11. Coal……very widely as a source of energy until the 19th century.
    A. not used                 B. did not use                         C. not using           D. was not used
  12. She arranged…….her friends in the afternoon as the weather was fine.
    A.meeting                   B. to be meeting          C. to have met             D, to meet
  13. 1 object…….the proposal to restrict the use of cars in the city.
    A. at                           B. with                        C. for                           D. to

Choose the word or phrase among A, B, C, or D that best fìts each blank space in the following passage.

People who (14)…..in the industrially advanced and affluent countries of the world take telecommunication for granted. Computer data with text, graphics and even video clips (15)……been added (16)……the telephone. Fax, e-mail and modems have become integral parts of office equipment for most businesses in the developed world. It is important to remember, however, that although North America, Europe and Japan own about 85 percent of the world’s telephones, they have under a quarter of the world’s population.

Today, telecomnumications are at the centre οf (17)…..international economy. To participate in this econony, countries need telecommunications (18)…..enable them to obtain information and knowledge which they can use to attract industrial (19)…..and find new markets. Businesses and factories need the telephone and computer because producers and customers may be thousands of kilometres apart. Regional and national borders are no (20)…..barriers to trade. With the trend towards a more cooperation between countries, (21)…..telecommunications increase in importance. They are the key to development and progress.

  1. A. live                                    B. sustain                    C. exist              D. inhabit
  2. A. have                                  B. are                          C. is                   D. are
  3. A. on                                     B. for                            C. in                   D. to
  4. A. an                                     B. the                           C. some             D. a
  5. A. so                                     B. thus                          C. to                  D. for
  6. A. investor                            B. investment               C. association    D. investigation
  7. A. further                              B. final                           C. more             D. longer
  8. A. local B. worldly                   C. national       D. global

Choose the underlined part among A, B, C, or D that needs correcting.

  1. Energy-saving bulbs should use to save electricity.
    A. Energy-saving                   B. use             C. to save        D. electricity
  2. He tried to go to work in spite of he was ill.
    A. tried            B. to work                   C. in spite of   D. was
  3. There were so much beautiful flowers that I couldn’t decide what to buy.
    A. were                  B. so much                  C. decide         D. to buy

Use the correct form of the word given to complete each sentence.

  1. We have not received any…………..about the damage. (explain)
  2. They disapproved of your bad…………….  (behave)
  3. T he……………of population of that city made US surprised. (grow)
  4. Your car is more………..mine. It hardly seems to use any petrol at all.  (economy)

Read the following passage carefully, then write True (T) or False (F) for each statement.

People all over the world eat rice. Millions of people in Asia, Africa, and South America eat it every day of their lives. Some people eat almost nothing but rice. Rice is a kind of grass. There are more than 7,000 kinds of rice. Most kinds are water plants. Farmers grow rice in many countries even in the southern of Russia and in eastern Australia. No one really knows where rice came from. Some scientists think that it started to grow in two places. They think that one kind of

rice grew in southern Asia thousands of years ago. Another kind probably grew in West Africa. Other scientists think rice came from India, and Indian travelers took it to other parts of the world.

  1. ……Rice is a kind of grass.
  2. ……Farmers grow rice in man\ countries.
  3. ……People know exactly where rice came from.
  4. ……Some scientists think that rice first grew in two places.

Rewrite the following sentences without changing their meanings.

  1. We couldn’t see the paper anywhere.
    –>The paper…………………………………
  2. Remember to check vour luggage.
    –>Don’t………………………………………
  3. No one could know her reaction to the problem.
    –>Her reaction…………………………….
  4. People say that the boy has been saved.
    –>The boy……………………………………

ĐÁP ÁN

1. D 2. C 3. D 4. B 5. C 6. A 7. B 8. D 9. B 10. B 11. D 12. D
13. D 14. A 15. A 16. D 17. B 18. C 19. B 20. D 21. D
22. B (use –> be used)
23. C (in spite of –>although )
24. B (so much –>so many)
25. explanation 26. behaviour 27. growth 28. economical
29. True 30. True 31. False 32. True
33. The paper couldn’t be seen anywhere.
or: The paper could be seen nowhere.
34. Don’t forget to check your luggage.
35. Her reaction to the problem couldn’t be known.
36. The boy is said to have been saved.

Tìm bài viết này:

  • people who in the industrially advanced

Thảo luận cho bài: Đề thi thử vào lớp 10 môn tiếng Anh năm 2018 có đáp án – Số 8