SoanBai123 – Giáo án điện tử – Soạn bài Online  »  Ôn thi vào lớp 10: Môn Tiếng Anh   »   Đề thi thử vào lớp 10 môn tiếng Anh năm 2018 có đáp án – Số 7

Đề thi thử vào lớp 10 môn tiếng Anh năm 2018 có đáp án – Số 7

Rate this post

Đề thi thử vào lớp 10 môn tiếng Anh năm 2018 có đáp án – Số 7
Pick out the word whose primary stress is different from that of the others.

  1. A. recite                    B. complete                 C. vacation                  D. almost
  2. A. traffic                    B. patient                     C. disease                   D. service
  3. A. immediate            B. suitable                   C. moral                       D. everyone

Choose the best answer among A, B, C, or D that best completes each sentence.

  1. You have to pass the examination…….you want to attend the course.
    A.if                  B. or                C. in order to                           D. so
  2. She suggested…….to music.
    A. listen          B. listening      C. to listen                               D. listened
  3. Your friends won’t be here for long, …….?
    A. do they      B. won’t they   C. would they                           D. will they
  4. If yοιι…….do that exercise. I’ll explain it to you.
    A. can            B. could          C. can’t                                     D. couldn’t
  5. This is the house…….Nam was born.
    A. where       B. which          C. that                                       D. when
  6. If I were you, I……stay here longer.
    A. didn’t         B. can’t            C. would                                 D. will
  7. I wish it……rain so often here.
    A. doesn’t      B. don’t                       C. didn’t                      D. did
  8. He told me he……leave the city the following day.
    A. Will have to B. would have to      C. has to                      D. had to
  9. By learning English, you can get access…..the world’s development.
    A. with            B. into                                     C. to                            D. for
  10. They have had to……the football match……because of snow,
    A. put – off      B. put – out                  C. take – off                D. take – out

Choose the word or phrase among A, B, C, or D that best fits each blank space in the following passage.

There is now increasing concern about the world’s energy (14)……particularly about those involving fossil (15)….. . In less than a hundred years we shall probably exhaust all the present (16)…….of oil and gas. The world’s coal (17)……should last longer but, once used, these cannot be renewed. It is important, therefore, that we should develop such (18)…….sources of energy as solar energy as well as water and wind (19)….(classed as (20)…..energy). Until these energy (21)…..are widely used, it is important for the developed countries to reduce energy consumption as much as possible.

  1. A. possessions                          B. resources             C. goods                      D. materials
  2. A. fuels                                      B. powers                 C. forms                       D. energies
  3. A. findings                                 B. productions          C.numbers                   D. sources
  4. A. reserves                                B. stores                   C. mines                      D. contents
  5. A. traditional                              B. alternative            C. revolutionary         D. surprising
  6. A. force                                     B. strength                 C. power                     D. motion
  7. A. repeatable                            B. continual                C. renewable               D. continuous
  8. A. goods                                   B. supplies                  C. provisions               D. materials

Choose the underlined part among A, B, C, or D that needs correcting.

  1. Staying in bed all day is not good for our health, hasn’t it?
    A. in             B. all day                     C. for                           D. hasn’t it
  2. They wish they are able to spend more time in the countryside.
    A. are B. to                            C. more                       D. in
  3. We studied very hard for the exam, because we passed it very easily.
    A. studied                   B. hard                        C. because                   D. very easily

Use the correct form of the word given to complete each sentence.

  1. AIDS is a………………………disease.  (danger)
  2. Watching TV is a good way of increasing our……….around the world. (know)
  3. ……………..are trying to tìnđ out new medicines.   (science)
  4. We can know the water……………..in the deepest part of this river. (press)

Read the following passage carefully, then write True (T) or False (F) for each statement.

The stars are usually actors and actresses. Most people do not even look at the name of the director or producer, except one – Steven Spielberg. When he was a little boy, his father showed him how to use a cainera. Eater, he got his own camera and started to film things like model train crashes, stories about monsters and horrible murders. He made his first film at home at the age of twelve. It was a cowboy film, three and a half minutes long, and it costed $10 to make.

When he was sixteen, he made a science-fiction film more than two hours long. Making films was his great hobby — much more fascinating for him than school. Of course, Steven wanted to go to film school. But his high school grades were not good enough. So he just went along to Universal Studios and asked for a job. Spielberg sometimes uses a lot of complicated effects – in the Indiana Jones films, for example. But, like in Duel, he can create a fantastic atmosphere even without special effects. E. T. is a success because of the feeling and reactions of the children. In 1994, he won the most important film prize, the Oscar, for Schindler’s List. The secret of Spielberg’s success is that the stories in many of his films somehow look as if they could happen to ordinary people like you and me.

  1. …….Steven Spielberg started filming at the age of 16.
  2. …….His marks at school were too bad to go to film school.
  3. …….In some films, for example Duel, there are no special effects.
  4. …….E.T. was such a great success that he got the film prize, the Oscar, for it.

Rewrite the following sentences without changing their meanings.

  1. Apples are usually cheaper than oranges.
    –>Apples are not……………………………….
  2. That restaurant is so dirty that no one wants to eat there.
    –>It is such……………………………………….
  3. Tim will be eighteen next week.
    –>It’s Tim’s……………………………………….
  4. John and Ann didn’t tell the truth.
    –>Neither………………………………………….

ĐÁP ÁN

1. D 2. C. 3. A 4. A 5. B 6. D 7. C 8. A 9. C 10. C 11. B 12. C
13. A 14. B 16. D 17. A 18. B 19. C 20. C 21. B
22. D (hasn’t it — isn’t it)
23. A (are — were)
24. C (because — so)
25. dangerous 26. knowledge 27. Scientists 28. pressure
29. False 30. True 31. True 32. False
33. Apples are not as / so expensive as oranges.
34. It is such a dirty restaurant that no one wants to eat there.
35. It’s Tim’s eighteenth birthday next week.
36. Neither John nor Ann told the truth.

Tìm bài viết này:

  • giải đề tiếng anh test c23 A) rose B) chose

Thảo luận cho bài: Đề thi thử vào lớp 10 môn tiếng Anh năm 2018 có đáp án – Số 7